Praktijk de Eik
Praktijk de Eik
 Met verwijzing 
Productcodes Profiel 1, Profiel 2 en Profiel 4
Locatie Kampen

Ambachtsstraat 21, 8263AJ Kampen

  0651375605
  Bereikbaar: werkdagen

Praktijk de Eik

Uitgebreide omschrijving

Praktijk de Eik biedt psychosociale behandeling/ therapie. Wij zijn gespecialiseerd in verlies & rouw, echtscheidingsproblematiek, gedragsproblemen (internaliserend en externaliserend) en trauma. Kinderen en jongeren (vanaf 4 jaar) zijn welkom in de praktijk, maar ook volwassenen en gezinnen kunnen worden aangemeld. 

De praktijk is opgericht met als doel mensen te ondersteunen in het omgaan met verdriet en tegenslagen. Tegenslagen en verdriet horen bij het leven. Echter soms zijn gebeurtenissen zo ingrijpend dat de ervaring behoorlijke impact heeft. Als een krater inslaat. Er moet gezocht worden naar nieuwe wegen om met de veranderingen om te gaan. De praktijk biedt een veilige plek waar wij gezamenlijk op zoek gaan naar welke invloed de gebeurtenis heeft op je leven. Hoe ga je ermee om? En is dat een helpende manier of wil je op zoek gaan naar een manier die prettiger is? 

De praktijk vindt het belangrijk een plek te zijn waar pijn gezien mag worden, waar alles besproken mag worden. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar in onze maatschappij hebben wij onze taboes op pijn, dood, verdriet en imperfecties.

De praktijk maakt gebruik van verschillende (therapeutische) vormen/ methoden. Bijvoorbeeld vanuit de creatieve en speltherapie, de cognitieve gedragstherapie, lichaamsgerichte oefeningen, vanuit het systemisch werken met opstellingen en EMDR bij angst en trauma.

De praktijk luistert naar wat past bij jou, maar probeert je ook uit te dagen om nieuwe vormen uit te proberen. Vaak leer je ervan om ook even buiten je comfortzone te stappen. Ik schroom niet om je te confronteren met je gedrag of met je uitspraken. Maar altijd vanuit veiligheid, betrokkenheid en met respect voor jouw persoon. De jeugdige is de klant, die is het uitgangspunt van de behandeling. We betrekken ouders, verzorgers, anderen, bij de behandeling wanneer dit in het belang van de jeugdige is. In welke vorm dat is, is altijd afhankelijk van de vraag die ingebracht wordt. Behandeling/ therapie is altijd een samenspel tussen klant, diens omgeving en de behandelaar. Laten wij van elkaar leren en elkaar versterken. 

Samenwerking met partners

Praktijk de Eik is een eenmanszaak. In principe voer ik mijn behandelingen en werzaamheden zelfstandig uit. Ik werk met andere professionals samen wanneer dit noodzakelijk is voor de behandeling. Dat kan op basis van onderaannemerschap zijn van een grotere organisaties zoals bijvoorbeeld Trias Jeugdhulp of Vitree.

Verder ben ik lid van intervisiegroep Freya waar ik anoniem casuistiek inbreng wanneer ik vragen heb binnen de behandeling van klanten.

 

Laatst bijgewerkt: 17-05-2022

Specificaties

Telefoonnummer 0651375605
Website https://www.praktijkdeeik.com 
Aantal werknemers
0-10
Productcodes
  • Profiel 1 Opvoedvragen
  • Profiel 2 Gedragsproblemen op school, thuis en in vrije tijd
  • Profiel 4 Psychologische of psychiatrische problemen
  • 0 meer...
  • 0 minder...
Ik ben gecontracteerd voor... Opvoedvragen (profiel 1), Gedragsproblemen op school, thuis en in vrije tijd (profiel 2), Psychologische of psychiatrische problemen (profiel 4) en Opvoeder met ziekte of beperking (profiel 7)
Lastige situaties Alcohol, drugs en gamen, Cultuurverschillen, Hechtingsproblemen, Pesten, Scheiding ouders en Seksuele problemen
Psychische klachten Trauma, Posttraumatische stressstoornis en Rouw
Lichamelijke klachten
Leeftijdscategorieën 4 jaar tot 8 jaar, 8 jaar tot 12 jaar, 12 jaar tot 16 jaar, 16 jaar tot 18 jaar en 18 jaar tot 23 jaar
Aanbodsvorm Ambulant (zoals thuis, op school) en Op locatie

Locaties

Diensten van deze organisatie zijn beschikbaar op de volgende locatie:
Kampen 
 Hoofdvestiging
Ambachtsstraat 21, 8263AJ Kampen
Bereikbaar: werkdagen
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: